Suurte meremõtlejate foorum 2018

Valdur Mikita on kirjutanud: „Meie paigavaimul on kaks päriskodu – mets ja meri.“ Meri on Eesti kultuuriruumi üks põhiosa, kuid mida see täpsemalt tähendab? Kuidas mõjutab meri meie identiteeti ja kuuluvust ning kuidas see meid nii emotsionaalselt kui esteetiliselt inspireerib ja rikastab?

Nendele küsimustele otsivad vastuseid mitmete merega seotud elualade tuntud nimed: meremuuseumi direktor Urmas Dresen, kirjanduse uurija ja semiootik Kadri Tüür, ajaloolane Enn Kreem jpt. Moderaatorimütsi paneb pähe loodushoidja Alex Lotman.

Esmalt teevad osalejad lühikese ettekande, kus igaüks tutvustab merekultuuri oma vaatevinklist ning sellele järgneb paneeldiskussioon. Paneeldiskussioonis võivad kaasa lüüa ja küsimusi küsida kõik kohalviibijad.

Foorumil kõlama jäänu on sisendiks Eesti mereala ruumilise planeeringu lahendusele. Mereala planeeringu ja selle protsessi kohta saab jooksvalt infot mereala planeeringu portaalist.

Vaata ka: Tallinna Merepäevade kodulehelt ja Facebookist.

Foorum on tasuta ning avatud kõikidele huvilistele! Üritusele on soovitatav registreeruda siin.

MEIE TULEVIKU MERI SÕLTUB MEIE TÄNASTEST OTSUSTEST.
TULE RÄÄGI NENDE OTSUSTE TEGEMISEL KAASA!